Манчестър Юнайтед е подобрил офертата си за 27-годишният халф на Борусия Дортмунд Хенрих Мхитарян, за да не го изпусне и за да може да го привлече възможно най-бързо.

Лично изпълнителният директор на "жълто-черните" Ханс-Йоахим Вацке призна за новото предложение на "червените дяволи", което е в размер на 33 милиона паунда (близо 40 милиона евро). Интересното е, че първата оферта на Юнайтед беше за 26.3 милиона паунда.

"Ние трябва да преценим ситуацията, защото лятната подготовка започва в понеделник. През уикенда ще вземем окончателно решение", коментира Вацке пред "Дер Вестен".

"Ситуацията се промени - Манчестър Юнайтед подобри офертата си. В подобни случаи трябва да гледаш на нещата от друга гледна точка. В края на седмицата ще решим, вече говорих с някои хора. Бордът на директорите ще вземе крайното решение", добави Вацке.

Сделката се очертава да бъде повече от добра за Борусия, защото арменецът има договор до 2017 година. През миналия сезон той стана подавач №1 в Бундеслигата и беше един от най-добрите играчи на тима, но пък първите му два сезона бях под всякаква критика.