Борусия Дортмунд си връща Марио Гьотце от Байерн Мюнхен за 28 милиона евро, подписвайки с бившия си футболист договор до лятото на 2021 година, гръмна списание "Шпорт Билд".

24-годишния техничар не успя да се наложи в редиците на баварския колос, напускайки Дортмунд през 2013 година. Феновете на Борусия масово настръхнаха срещу завръщането на блудния син, но той вече се е разбрал с рурския клуб.

Все още трансферът не е обявен официално, но се очаква това да стане още този уикенд. Липсват само подписите на трите страни по сделката.

Байерн купи Гьотце за 37 милиона евро преди три сезона, но поредица от травми не позволиха на офанзивния полузащитник да разгърне пълния си потенциал. За капак Пеп Гуардиола често го държеше на пейката. В 73 мача за Байерн Марио наниза 22 попадения.

В материала на "Шпорт Билд" се казва, че Гьотце е имал официална оферта от Ливърпул, където мениджър е човекът, наложил го в големия футбол - Юрген Клоп. Играчът отказал, за да се върне на стадион "Сигнал Идуна Парк".

Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге потвърди за преговорите пред телевизия Sport1: "Да, водим такива с Борусия Дортмунд и агента на играча. Марио Гьотце е 3 години в Байерн и нещата не се получиха. Сделката не е факт. Двата клуба трябва да се разберат за трансферната сума".