Хамбургер - Борусия Дортмунд, мач от десетия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Фолкспаркщадион", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд: 
 

Вратари: Бюрки, Вайденфелер
Защитници: Сократис, Бартра, Пишчек, Шмелцер, Паслак, Герейро, Бърнич
Полузащитници: Роде, Гинтер, Вайгъл, Пулишич, Гьотце, Кастро, Мор
Нападатели: Дембеле, Обамеянг, Шюрле, Рамос
Контузени: Суботич, Бендер, Кагава
Извън групата (назад с подготовката): Ройс, Дурм, Шахин (разстройство)
Под въпрос: Герейро


Прогноза на Gol.bg:

Борусия постигна най-ранното си класиране за осминафиналите на Шампионската лига при успеха с 1:0 над Спортинг Лисабон в сряда, но днес излиза срещу един от най-трудните си противници в Бундеслигата.

За първи път в историята на Бундеслигата "динозавърът" Хамбургер (единственият отбор, който не е пропускал нито един сезон в елита) има едва две спечелени точки преди изиграването на десетия кръг. По-лош точков актив на този етап е имал само Заарбрюкен през 1963 година - само една точка.

"Жълто-черните" обаче влизат в традиционно тежкия за тях двубой в лоша форма, записвайки цели четири поредни мача без победа в първенството, което е тяхната най-лоша серия под ръководството на амбициозния треньор Томас Тухел.

Точно в деня на мача най-великият футболист в историята на Хамбургер Уве Зеелер празнува своя 80-и рожден ден. Интересното е, че той става голмайстор на Бундеслигата с 30 гола в нейния първи сезон - през пролетта на 1964 година.

Големият отсъстващ за Хамбургер е авторът на единствените две попадения за тима през кампанията Боби Ууд, който получи червен картон в предишния кръг. Домакините не са вкарвали гол от втория кръг насам и според повечето анализатори този път са пътници за Втора Бундеслига.

В досегашните 98 двубоя между тези два отбора в Бундеслигата са паднали рекордните 348 гола, като тази среща е №1 по отношение на отбелязаните попадения. И двата отбора са си любимите жертви при вкараните голове (177:171 за Хамбургер).

Домакините водят с 36:34 успеха досега, като Борусия има само една победа в последните си 10 гостувания тук, но каква - с 5:1 през 2012 година. Нападателят на северняците Пиер-Мишел Ласога обича да играе срещу дортмунци, вкарвайки им в 3 от последните си 4 мача срещу тях.

Статистиката изглежда на страната на домакините, но момчетата на Тухел със сигурност са гневни заради изцепките си в последните кръгове, а повечето контузени вече са на линия. Затова ще заложим за гостуващия отбор, който има нужда от спешна победа в борбата за титлата.

 

Резултат:  Хамбургер - Борусия Дортмунд 1:2