Треньорът на Борусия Дортмунд Томас Тухел отново заяви, че се намира в нормални отношения с шефовете Ханс-Йоахим Вацке и Михаел Цорк, но направи изненадващ коментар относно ролята си при търсене на нови футболисти.

"Нямам голямо желание всеки път да отричам, че има проблеми между нас, когато се появят такива слухове. Както казах вече, отношенията ни са професионални и приятелски", започна Тухел.

"Но разбира се, че когато не съм съгласен с тях, се боря за своята позиция. Напълно нормално е процесът на опознаване да продължава, когато работим заедно само година и половина."

"Има трансфери, като този на Алекс Исак, при които скаутите и Михаел Цорк вършат основната работа. Това означава просто да се запознаеш с играча, защото преди това не съм запознат с него. Същото беше с Осман Дембеле и Емре Мор."

"Те бяха открити от скаутите ни и затова моята личност става част от играта доста по-късно. Но това е нещо съвсем нормално. Няма как един треньор ад познава всички 16- и 17-годишни футболисти. Трансферът на Исак има смисъл на 100% за нас, не е имало вето от моя страна."

"Чувствам се много добре като треньор в Дортмунд и изпитвам голямо удоволствие да работя с отбора на всяка наша тренировка в Бракел", допълни Томас.