Борусия Дортмунд се изложи при визитата си на последния в класирането Дармщадт и загуби с 1:2 на стадион "Джонатан Хеймес". 

Това стана в среща от 20-ия кръг на германската Бундеслига при която рурците гостуваха.

Гостите имаха по-голямо владеене на топката, но въпреки това така и не успяха да достигнат дори и до частичен успех, макар че бяха абсолютни фаворити в мача. 

Бойд откри за домакините в 21-ата минута, но Герейро изравни в 44-ата. Чолак вкара победния гол за домакините в 67-ата минута.

След този мач Дортмунд е на 4-ото място с актив от 34 точки, докато Дармщадт е на последната 18-а позиция с 12 точки.


Срещата започна активно за домакините, което бе доста изненадващо. В 7-ата минута се наложи Бюрки да прави страхотно спасяване, след като Бойд се озова на страхотна позиция пред вратата, но швейцарският страж се намеси по фантастичен начин.

Две минути след това отново той успя да се справи страхотно при ситуация в която Розентал имаше цялото време на света да вкара, но нещата не му се получиха и от близка дистанция се провали.

Ситуацията пред вратата на Дортмунд бе доста притеснителна и в 20-ата минута отново Бюрки трябваше да се намесва, но минута след това Дармщадт откри чрез Бойд.

Той бе намерен от Хелер пред малкото наказателно поле и с прецизен удар реализира. 

В 25-ата минута Ройс имаше добра възможност да изравни, но Есер блокира удара му с крак, а седем минути след това отново германският национал бе близо до гола, но разтърси напречната греда след удар от фаул.

Все пак Дортмунд реализира минута преди почивката, след като Мор намери Герейро в наказателното поле и последният с топовен удар прати топката в сглобката.

Няколко минути след почивката Розентал отправи удар, който обаче бе спасен от Бюрки, а в 55-ата минута Алтънтоп решително блокира топката след удар на Пулишич и така попречи на кълбото да влезе във вратата на неговия тим. 

През следващите минути битката се водеше предимно в средата на терена, но в 67-ата минута Дармщадт успя да поведе отново след гол на Чолак, който с удар по земя от наказателното поле намери близкия ъгъл. 

Малко след това настана истинска лудост пред вратата на Борусия. Първо напречната греда бе нацелена от Чолак, а след това Бюрки успя да попречи на Чолак и Гандорф да вкарат топката във вратата му. 

До края нямаше повече голове. 

ДАРМЩАДТ - БОРУСИЯ ДОРТМУНД 2:1
1:0 Бойд 21
1:1 Герейро 44
2:1 Чолак 67

ДАРМЩАДТ: Есер, Холанд, Федетски, Сулу, Розентал, Алтънтоп, Нимайер, Хелер, Сам, Гондорф, Бойд (58 - Чолак)

БОРУСИЯ: Бюрки, Сократис, Герейро (62 - Кагава), Дурм, Гинтер, Бурнич, Вайгъл, Мор (62 - Дембеле),  Пулишич, Обамеянг, Ройс