Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке призна, че футболистите на отбора са в шок от бомбения атентат снощи, но все пак трябва да преодолеят страха преди мача с Монако тази вечер.

"Марк Бартра беше откаран веднага в болница, където беше опериран, но няма някаква опасност за живота му или нещо подобно. Сега ние трябва да се опитаме да излезем от шока, защото мачът ще се играе. Това е голямо предизвикателство за нас", каза Вацке.

"Всички сме в шок, но календарът е такъв, че няма как да отлагаме мача, няма свободна дата за него. А и не можем да задържаме колегите от Монако до четвъртък, защото те имат мач за първенство през уикенда, а следващата седмица е реваншът с нас."

"Няма да е лесно да забравим случилото се, но в тази кризисна ситуация всички ние всички трябва здраво да се държим един за друг. Благодаря и на колегите от Монако, че проявиха разбиране и веднага се съгласиха да отложим мача. Знам, че часът за мача днес е неудобен за феновете ни, но ги моля да проявят разбиране", добави Вацке.