Треньорът на Хофенхайм Юлиан Нагелсман също разкритикува решението на УЕФА да насрочи мача Борусия Дортмунд - Монако само 24 часа след бомбената атака срещу автобуса на рурци.

Младият специалист показа солидарност към "жълто-черните" и заяви, че не иска да се възползва от тежкото им психологическо състояние в борбата за третото място. В момента вицешампионите изостават на точка от третия Хофе в Бундеслигата.

"Три експлозии са избухнали в непосредствена близост до отбора. Било е шумно, наранил се е твой съотборник, имало е опасност за живота и само след 24 часа отново да играеш футбол", коментира Нагелсман.

"Играе със същата концентрация, както преди това? Това не е възможно. В това решение и в спорта има много икономически интереси. Зад това стоят 1000 телевизии, които плащат много, много пари."

"Може би с по-малко икономически интерес и повече човечност ще е много по-добре за всички ни. Не искам да се възползваме от тази ла**яна ситуация, за да вземем предимство пред Борусия Дортмунд", добави 29-годишният треньор на Хофенхайм.