Бившият капитан на Байерн Мюнхен Щефан Ефенберг изрази своето учудване от напрежението между треньора на Борусия Дортмунд Томас Тухел и изпълнителният директор на клуба Ханс-Йоахим Вацке.

Ден преди важния мач на рурци с Хофенхайм босът призна, че е бил раздразнен от коментарите на Тухел относно мача с Монако в Шампионската лига, който се игра 24 часа след бомбения атентат срещу автобуса на "жълто-черните".

Интересното е, че малко преди срещата с Хофе, наставникът на Борусия също заговори за "раздразнение", но спрямо изказванията на боса: "Не мисля, че точно преди толкова важен мач е времето за такива интервюта". Борусия все пак спечели с 2:1 срещу Хофе и се върна на важното трето място в таблицата.

"Преднамерени атаки в медийното пространство не са приемливи. Аз се учудвам, защото сезонът на Борусия Дортмунд до момента е много добър. След атентата срещу автобуса трябваше да се вземе бързо решение в рамките на минути и часове. А няколко дни след експлозията отборът елиминира Байерн за Купата на Германия насред Мюнхен", коментира Ефенберг.

Интересното е, че за двата си сезона начело на Борусия Тухел постигна изключителни неща:

- 62% спечелени мачове (41 от 66) в Бундеслигата - клубен рекорд!
- 36 поредни домакински мача без загуба в Бундеслигата - клубен рекорд!
- 2.1 точки на мач средно в Бундеслигата - клубен рекорд!
- второ поредно класиране във финала за Купата на Германия. Така за четвърти пореден път Борусия ще играе за трофея - абсолютен рекорд в германския футбол!