Универсалният футболист на Борусия Дортмунд Свен Бендер напуска клуба по собствено желание. Той ще мине медицински прегледи в Байер Леверкузен и ще се събере със своя близнак Ларс.

"Преди няколко дни потърсих Аки Вацке и Михаел Цорк, като ги помолих да ми позволят да предприема ново предизвикателство след 8 години в клуба. Още като малко момче винаги съм искал да бъда на терена, а напоследък случаят не е такъв заради честите контузии. Борусия изрази желание да остана в отбора, но даде съгласие за изпълняване на моето желание и аз съм много благодарен. Намирам това за голямо признание", коментира Бендер.

"Годините в Дортмунд се оказаха ползотворни не само за моята кариера, но и за целия ми живот. Благодаря на ръководството, на съотборниците си, на треньорите, на всички служители и разбира се - на нашите невероятни фенове за това, че ми позволиха да бъда част от семейството на Борусия Дортмунд. Минахме през хубави и лоши неща заедно. Това ни сплоти и ни свърза за цял живот", добави "Мани", както е прякорът на опорния халф, който играе и като централен бранител.

Именно неговата фантастична намеса при шута на Ариен Робен остави резултата 2:1 в полза на Байерн, а по-късно Борусия осъществи пълен обрат до 2:3 насред Мюнхен и елиминира баварците на полуфиналите за Купата на Германия. От Дортмунд изразяват своята благодарност към футболиста и допълват, че той винаги ще бъде част от клуба, дори с фланелката на други отбори.