Носителят на купата на Германия Борусия Дортмунд загуби още една проверка с 0:1, този път срещу италианския Аталанта, завършил на четвърто място в Серия А миналия сезон. 

Както и при поражението със същия резултат срещу Еспаньол германците водиха играта, но не успяха да се възползват от положенията си. Капитан на Борусия в мача беше Марио Гьотце, който остана на терена 62 минути. 

Единственото чисто положение през първата част се откри за Александър Исак в седмата минута, но вратарят Бериша спаси удара на младия швед отблизо. По-късно тупалка на Махмуд Дахуд мина покрай целта.

След почивката атаките на Борусия зачестиха, но отново стражът на италианците и защитата пред него действаха на висота. Двайсетина минути преди края на редовното време Иличич вкара единствения гол в мача след грешка в отбраната на дортмундци.

Още тази вечер Борусия се прибира в Дортмунд и утре започва да се готви за мача за Суперкупата на Германия срещу Байерн Мюнхен в събота.

Съставът на Борусия днес: Бюрки (Райман - 46'), Топрак, Суботич, Паслак, Бесте, Роде, Дахуд, Гьотце (Загаду - 63'), Пулишич, Исак, Филип