Пиер-Емерик Обамеянг бе изваден изненадващо от групата на Борусия Дортмунд и головете секнаха. Без габонеца “жълто-черните” завършиха 0:0 у дома срещу Волфсбург и прекратиха серията си от 5 поредни победи над “вълците”. 

Домакините имаха доста положения, но така и не успяха да мушнат топката зад голлинията. Волфсбург пък също можеше да си тръгне с нещо повече от точка от мача. В крайна сметка двата отбора взеха по 1 точка, с която Борусия измести Байер Леверкузен от 4-то място в Бундеслигата с 29 пункта след 18 кръга. Волфсбург е 12-ти с 20. 

Домакините започнаха по-добре срещата и в началните минути имаха няколко добри положения. В 20-та Джейдън Санчо стреля встрани от гредата, а малко след това и Андий Ярмеленко показа неточен мерник. Постепенно гостите изравниха играта и в 34-та минута Дивок Ориги изпусна прекрасен шанс за гол. Белгиецът получи добро подаване в наказателното поле, намери си позиция за стрелба, но на пътя на топката се хвърли защитник на Борусия, който блокира удара. Малко след това Даниел Дидави стреля опасно, но Роман Бюрки спаси. 

В края на първото полувреме домакините бяха на сантиметри от гола. Младият Александър Исак получи добро подаване в наказателното поле на “вълците”, освободи си пространство за удар, но стреля в гредата.

Втората част започна отново с натиск на Дортмунд и само три минути след подновяването на играта Марио Гьотце пусна хубав пас към Ярмоленко, който обаче стреля над гредата. Малко след това упражнението повтори и Санчо. 18-годишният англичанин отново не успя да намери очертанията на вратата. 

Дортмундци опитаха да упражнят контрол върху играта и им се получаваше на моменти, но така и не успях да зарадват 80-те хиляди фенове на стадиона. За сметка на това в 77-та минута вратарят на домакините отново трябваше да се намесва решително, след като Вилиам изстреля страхотен удар от границата на наказателното поле. Бюрки обаче с великолепен плонж изби. 

Борусия Дортмунд - Волфсбург 0:0 

Борусия Дортмунд: Бюрки, Пишчек, Сократис, Топрак, Толян Вайгъл, Кагава, Гьотце (56 - Дауд), Ярмоленко (78 - Шахин), Санчо, Исак (68 - Шурле)

Волфсбург: Кастеелс, Вилиам, Тисеран, Удуокай, Верхах, Арнолд, Гилавоги, Мали, Дидави (64 - Дидави), Брекало, Ориги