Централният защитник на Байер Леверкузен Джонатан Та призна, че е поласкан от интереса на големите клубове към него. През последните седмици германският национал е упорито свързван с Борусия Дортмунд и италианския хегемон Ювентус.

"Разбира се, че съм поласкан, когато към мен има интерес от големи клубове. Това е потвърждение, че се представям много добре. Това ме мотивира и ми се отразява добре", коментира Та пред Funke Mediengruppe.

"Моята цел е от мен да излезе най-добрият футболист, който е възможно да изградя със здрав труд. Но към момента все още не мога да кажа какъв път ще поема. Напълно фокусиран съм върху Байер и искам да участваме в Шампионската лига следващия сезон", добави бранителят, чийто договор с Байер изтича през 2022 година.

22-годишният футболист обаче има клауза за откупуване, която може да бъде активирана от 1-и юли тази година и заложената в нея сума е едва 25 милиона евро. В края на миналата година футболистът беше свързван и с Барселона, но каталунците вече се подсилиха с Йери Мина.