Борусия Дортмунд - Хамбургер, двубой от 22-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Сигнал Идуна Парк", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:
Вратари: Бюрки, Вайденфелер
Защитници: Сократис, Топрак, Аканджи, Загаду, Толян, Пишчек
Полузащитници: Вайгъл, Шахин, Дахуд, Кастро, Гьотце, Кагава, Пулишич
Нападатели: Исак, Шюрле, Ройс, Батшуай
Контузени: Дурм, Ярмоленко, Санчо, Герейро
Назад с подготовката: Шмелцер, Роде, Филип
Под въпрос: Ройс


Прогноза на Gol.bg:

Борусия Дортмунд приема единствения отбор, който е бил участник в германския елит без никакво прекъсване. Северняците направиха силен старт от две победи, но в последните осем кръга взеха само четири точки след четири ремита и остават в зоната на изпадащите.

Сблъсъкът между днешните противници почти винаги е гаранция за истинско зрелище. В досегашните 101 двубоя между тези два отбора в Бундеслигата са паднали рекордните 361 гола, като това съперничество е №1 по отношение на отбелязаните попадения. И двата тима са любимите си жертви при вкараните голове, където имаме лека преднина за рурци - 182:179.

Друг любопитен момент е, че Борусия води само с 37:36 успеха в директните мачове досега за първенство. "Жълто-черните" се намират в серия от четири поредни успеха над Хамбургер с обща голова разлика 14:2, но в предходните седем мача бяха изковали само една победа, при цели пет допуснати поражения.

И в двата лагера има сериозни кадрови проблеми, защото домакините отново са с пълен лазарет и с липса на достатъчно на брой флангови футболисти. Все пак добрата новина е свързана с Марко Ройс, който вече е напълно здрав и може да изиграе първия си мач за сезона. В редиците на гостите контузени са Тьолке и Мюлер, а Уолъс е под въпрос. Кириакос пък е наказан заради получения в предишния кръг червен картон.

Този двубой винаги е бил напълно непредсказуем и крайният резултат няма нищо общо с моментната форма. Допълнителен блясък на съперничеството се придава от статута на двата клуба, защото те са бивши европейски шампиони. Борусия има три успеха и три равенства под ръководството на Петер Щьогер и този мач изглежда идеален за първа домакинска победа за годината.


Резултат: Борусия Дортмунд - Хамбургер 3:1