Борусия Дортмунд не успя да спечели за пети път в първенството под ръководството на Петер Щьогер, след като завърши 1:1 на терена на вицешампиона РБ Лайпциг. Все пак вестфалци постигнаха няколко забележителни неща.

Откакто австриецът пое отбора в края на миналата година, Борусия успява да вземе поне точка от пет мача, в които е изоставал в резултата.

Махмуд Дахуд пък записа своята четвърта асистенция, пускайки разкошен пас за Марко Ройс при изравнителния гол. Това е четвъртият различен играч, снабдяван с голов пас от Дахуд. Нещо повече - халфът на Дортмунд избяга най-много километри (13.4) от всички футболисти на терена снощи и влезе в най-много единоборства (32).

Марко Ройс успя да завърши колекцията си и вече е вкарвал на всички отбори в Бундеслигата, включително и на настоящия си клуб. Германецът се разписва в три поредни кръга за първи път от есента на 2015 година насам.

Все пак трябва да се отбележи, че Борусия отправи само четири удара към вратата на "биковете", което е най-ниският показател на "жълто-черните" от октомври 2009 година насам.