Олимпийският шампион на 4 х 400 метра от 2000 година Енефиок Удо-Обонг смята, че най-бързият човек на 100 и 200 метра в историята Юсейн Болт ще бъде успешен футболист.

Както е известно, ямаецът проведе занимания с Борусия Дортмунд и силно се надява, че може да получи професионален договор.

"Болт е спортист, който достигна най-високото ниво в кариерата си и затова търси ново предизвикателство. Преди да доминира на 100 метра той тичаше на 400 и 200 метра", коментира нигериецът пред Goal.com.

"Юсейн винаги е обичал новите предизвикателства и ги покоряваше. Няма да му е трудно да бъде футболист. Навярно няма да е като Кристиано Роналдо, но със сигурност ще скъси пътя, по който ще достигне професионалния футбол в следващите 3-4 години."

"Тренировките ще са по-леки за него, защото в индивидуалните спортове заниманията са по-тежки, отколкото в отборните. Един от проблемите, които той може да срещне е по отношение на фитнеса за мачовете и игровите ситуации, защото се учиш на футбол в ранна детска възраст или около на 20 години. Той има умения, затова навярно ще стане добър футболист", добави африканецът.