Петер Щьогер няма да води Борусия Дортмунд през новия сезон, информира най-тиражният вестник "Билд".

Според изданието решението е взето на среща между ръководството на "жълто-черните" след срамното поражение с 0:6 от Байерн Мюнхен в събота.

Договорът на австриецът беше до края на сезона и той минаваше за първи кандидат за разговори с босовете този месец. Фиаското на стадион "Алианц Арена" обаче преобърна скърцащата каляска на вестфалци.

Това беше най-голямата загуба на клуба в Бундеслигата от 1991 година насам. За първи път от 40 години пък Дортмунд губеше с цели пет гола на почивката.

Интересното е, че самият Щьогер практически се зачеркна сам след мача. Той заяви, че е щастлив човек и че бъдещето му не се дефинира с това непременно да стои на пейката на Борусия.

Липсата на достатъчно голям хъс, постната игра, безличното отпадане от Ред Бул Залцбург в Лига Европа и унижението от баварците са накарали ръководството на Дортмунд да вземе бързо решение.

Очаква се през новия сезон начело на клуба да застане бившият наставник на Борусия Мьонхенгладбах и настоящ такъв на Ница Люсиен Фавре. В неговия договор има клауза за откупуване на стойност 3 милиона евро.

Щьогер е вторият Петер, който не успя да се задържи дълго време на треньорската скамейка на стадион "Сигнал Идуна Парк". Той замени Петер Бос, уволнен в края на миналата година заради слаби резултати.