Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке призна, че клубът ще направи всичко възможно да задържи за постоянно нападателят Мичи Батшуай.

Белгиецът контузи глезена си при загубата с 0:2 от Шалке в Рурското дерби и отпада до края на сезона. Това практически означава, че взетият под наем от Челси през зимата снайперист е изиграл последния си мач за вестфалци.

"Интересът да го привлечем за постоянно е налице. Челси вече има двама централни нападатели - Жиру и Мората. Трябва да изчакаме и да видим кой ще води Челси през новия сезон", коментира Вацке пред най-тиражния европейски вестник "Билд".

Според изданието в Дортмунд се надяват Антонио Конте да остане на стадион "Стамфорд бридж", защото Батшуай не фигурира в плановете му. Твърде вероятно е обаче италианецът да си тръгне сам или да бъде уволнен заради влошените си отношения с голяма част от ръководството.

Evening Standard пък твърди, че лондончани са готови да продадат Мичи срещу 57 милиона евро. Така той може да стане най-скъпата покупка в историята на Борусия, но рурци са готови да предложат не повече от 40 млн. евро.

Договорът на Батшуай изтича през лятото на 2021 година. В 14 мача за Дортмунд във всички турнири той заби 9 гола. Мичи стартира с пет попадения в първите си три срещи, което се оказа и клубен рекорд.