Борусия Дортмунд трябваше да потрепери, но все пак победи Айнтрахт Франкфурт с 3:1 в двубой от третия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Сигнал Идуна Парк".

Двата отбора изиграха много скучен за своите стандарти мач, в голяма част от който преобладаваше бавното темпо. Домакините все пак откриха резултата десетина минути преди почивката, когато защитникът Абду Диало направи успешна добавка на спасения си удар.

"Орлите" се възползваха от пасивността на противника си и изравниха чрез Себастиан Алер в средата на втората част. Малко след това обаче бившият играч на Айнтрахт Мариус Волф върна аванса на Дортмунд с мощен изстрел, а в 88-ата минута Пако Алкасер сложи точка на спора с първия си гол за вестфалци.

Борусия Дортмунд събра 7 точки и излезе на върха преди останалите мачове от кръга, докато Айнтрахт е на десета позиция в таблицата с три пункта.


Още в самото начало добра акция на домакините отдясно можеше да завърши с подаване на Марко Ройс в наказателното поле, но в последния момент бранител на гостуващия отбор успя да пресече. На отсрещната врата Костич стреля силно по диагонала, но Бюрки спаси.

Максимилиан Филип нанесе удар от движение от трудна позиция, но кълбото профуча опасно над напречната греда. Постепенно двата отбора се укротиха и интересните положения липсваха. Рурци владееха инициативата, но двата опита на Ройс да изведе свой съотборник не завършиха с успех.

В 36-ата минута Борусия успя да открие резултата буквално от нищото след доста скучен период от мача. Защитата на Айнтрахт не реагира добре при слабо изпълнение на корнер и Абду Диало нанесе удар, който беше първоначално спасен от Кевин Трап, но след това бранителят на домакините направи добавка отблизо.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/snPCCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

До края на първата част "орлите" пробваха две хаотични центрирания в пеналта на своя опонент, но дефанзивният вал на Борусия се справи.

Началото на второто полувреме също не беше особено интензивно като скорост и идеи. Влезлият като резерва Джейдън Санчо се опита да внесе свежест в офанзивен план, но и той не успяваше да сътвори нещо креативно. При първата атака на гостите след паузата Де Гузман отправи силен, но много неточен шут.

В 68-ата минута пък франкфуртци изравниха неочаквано. Да Коста центрира отдясно след бърза контраатака на своя тим и Себастиан Алер вкара от движение в наказателното поле.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/YZPCCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Това попадение ядоса Борусия и четири минути след това момчетата на Люсиен Фавре си върнаха аванса. Джейдън Санчо финтира двама защитници и центрира за Мариус Волф, който буквално се опита да скъса мрежата със зверска тупалка, отказвайки да празнува гола срещу доскорошния си отбор.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/aZPCCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Гостите заложиха на два бомбени удара, които не притежаваха нужната точност. При акция на Борусия влезлият като резерва Пако Алкасер центрира остро към Лукаш Пишчек, но защитник се намеси. После шут на Волф беше блокиран.

В 88-ата минута Алкасер демонстрира класата си, вкарвайки първия си гол за новия отбор. Той получи от Санчо и с мощен удар по диагонала прати топката в далечния ъгъл.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/UZPCCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Борусия Дортмунд - Айнтрахт Франкфурт 3:1

1:0 Абду Диало - 36'
1:1 Себастиан Алер - 68'
2:1 Мариус Волф - 72'
3:1 Пако Алкасер - 88'


Борусия Дортмунд: Бюрки, Аканджи, Диало, Пишчек, Шмелцер, Дахуд, Дилейни (Витсел - 69'), Волф, Ройс, Ларсен (Санчо - 58'), Филип (Алкасер - 67')

Айнтрахт Франкфурт: Трап, Абрахам, Н'Дика, Да Коста, Фалет, Торо (Мюлер - 84'), Желсон (Де Гузман - 63'), Фабиан (Йович - 63), Костич, Гачинович, Алер