Хофенхайм - Борусия Дортмунд, двубой от четвъртия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Уирсол Райн-Некар Арена", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари: Бюрки, Хитц

Защитници: Диало, Аканджи, Загаду, Толян, Шмелцер, Пишчек, Хакими

Полузащитници: Дилейни, Гомес, Вайгъл, Дахуд, Роде, Витсел, Гьотце, Кагава, Санчо, Пулишич, Бърнич

Нападатели: Ройс, Исак, Алкасер, Филип, Волф, Ларсен

Контузен: Топрак, Герейро

 

Прогноза на Gol.bg:

Третият и четвъртият от миналия сезон отново се изправят един срещу друг в дългоочаквана битка. През пролетта мачът между тях беше директен спор за бронзовите медали и тогава Юлиан Нагелсман и неговите момчета се поздравиха с крайния успех.

Интересното е, че допреди въпросната победа Дортмунд беше единственият непобеден отбор от Нагелсман, който имаше само една точка в четири мача срещу този съперник.

Поражението на Борусия тук през пролетта е единственото в последните 10 мача срещу този опонент, а от последните 13 срещи са загубени само две. Като цяло "жълто-черните" играят трудно на този стадион, където имат само две победи в 10 визити, а последният успех дойде през 2012 година.

Възпитаниците на Люсиен Фавре са на втора позиция с актив от седем точки и влизат в битката със самочувствието на победители от срещата с Брюж в Шампионската лига. Хофе пък изпусна Шахтьор Донецк (2:2) в първия си мач в турнира на богатите, след като повеждаше на два пъти.

Мачовете между тези съперници винаги са били вълнуващи за наблюдаване, защото се характеризират с офанзивен и динамичен футбол. Залагаме на равенството, което ще бъде приемливо и в двата лагера.

 

Резултат: Хофенхайм - Борусия Дортмунд 1:1