В събота младата сензация на Борусия Дортмунд Якоб Бруун Ларсен се завръща на стадион "Мерцедес-Бенц Арена", където игра под наем през миналия сезон.

Дни преди двубоя между Щутгарт и вестфалци от Бундеслигата стана ясно, че швабите са били готови да платят на Дортмунд 12 милиона евро, за да откупят правата на 20-годишния датчанин. Ларсен започна ударно под ръководството на Люсиен Фавре с три гола и две асистенции.

"Ние бяхме готови да платим за него рекордна сума за клуба ни. Предложихме на Дортмунд 12 милиона евро, но Михаел Цорк категорично отхвърли такъв вариант", заяви директорът в Щутгарт Михаел Решке.

"Вече карам своя 40-и сезон в професионалния футбол, но не съм виждал е петима играчи, които да са стигнали толкова далеч на тази крехка възраст, на която е Якоб. Това се дължи на три фактора - лична мотивация, футболен интелект и характер. Той е страхотно момче."

"През лятото все още имахме надежди, че нещата за Якоб в Дортмунд няма да потръгнат, защото конкуренцията на поста му там е огромна. Искахме да се отвори вратичка за нас. Силните му изяви по време на подготовката беше щастие за Борусия и малшанс за нас. Фавре реши да го налага."

"Той изигра при нас само 104 минути през пролетта, защото ние бяхме в добра серия и Тайфун Коркут не искаше да прави много промени, разчитайки основно на 12 футболисти. това не означава, че той не го ценеше", добави Решке, който се надява, че %датският динамит" няма да избухне отново този уикенд...