Шалке - Борусия Дортмунд, дерби на 14-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Фелтинс Арена", 16.30 часа българско време.


Вероятни състави:

Шалке: Ферман, Настасич, Сане, Ошипка, Калиджюри, Руди, Коноплянка, Арит, Бенталеб, Маккени, Бургщалер

Борусия Дортмунд: Бюрки, Аканджи, Диало, Пишчек, Хакими, Витсел, Дилейни, Санчо, Бруун Ларсен, Ройс, Гьотце


Прогноза на Gol.bg:

Рекордните за този етап от кампанията 19 точки разделят регионалните врагове още преди преполовяването на сезона. "Миньорите" тръгнаха лошо и продължават да играят на приливи и отливи, докато "жълто-черните" се откъснаха на върха след силни изяви и голяма доза шанс в края на някои от мачовете си.

Борусия има леко предимство от 32:31 победи в исторически план, но вече няма победа над големия си съперник в пет мача за първенство, последният от който завърши с успех 2:0 за "кралско-сините" тук. Домакините имат предимство от 20:12 победи в 45 мача на своя стадион, при голова разлика 80:61. 

Незабравимо си остава равенството 4:4 в Дортмунд преди малко повече от година, когато Шалке изостана с четири гола още до 25-ата минута, но демонстрира невероятен характер и се спаси в края. Днес Марко Ройс и компания със сигурност ще искат да се реваншират пред феновете си и да подчинят врага в неговия дом. Това не се е случвало от октомври 2013 година насам, когато Борусия би с 3:1 тук. 

Цели десет пъти дербито е завършвало без голове - повече от всеки друг сблъсък в германския елит. Преди победата през пролетта Шалке бе спечелил само четири точки в предходните шест дербита, инкасирайки 13 попадения. Тимът бе постигнал само един успех в последните десет двубоя с регионалния си враг. 

Моментната форма на двата отбора е чудесна предпоставка гостите най-после да спечелят срещу големия местен противник и затова ние ще заложим на знак "2".


Резултат: Шалке - Борусия Дортмунд 1:2