РазенБалшпорт Лайпциг - Борусия Дортмунд, двубой от 18-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Ред Бул Арена", 19.30 часа българско време.


Групата на Борусия Дортмунд:
Вратари: Бюрки, Хитц
Защитници: Диало, Топрак, Вайгъл, Хакими, Пишчек, Толян, Шмелцер
Полузащитници: Дахуд, Витсел, Дилейни, Герейро, Гомес, Гьотце, Кагава, Санчо, Пулишич
Нападатели: Ройс, Ларсен, Филип, Алкасер, Волф
Контузени: Аканджи, Загаду
Под въпрос: Топрак
Извън групата: Балерди


Прогноза на Gol.bg:

Двата отбора излизат в едва шестия си официален мач един срещу друг, след като на старта на сезона Борусия срази своя противник с гръмкото 4:1, макар да изостана в резултата още в първата минута.

През октомври 2017 година "биковете" биха изненадващо с 3:2 насред Дортмунд и сложиха край на серията от 41 поредни домакински мача без загуба на вестфалци в Бундеслигата. Поредицата си остана клубен рекорд за Борусия и петата най-добра серия в историята на първенството.

В общо петте срещи между тези съперници те са постигнали по две победи, като европейският шампион за 1997 година води с 8:6 при головата разлика. На този стадион гостите все още нямат победа.

РазенБалшпорт е третият най-добър домакин този сезон и в последните си четири мача у дома винаги се разписва, вкарвайки цели 12 пъти. Дортмунд е вторият най-добър гост, но пък загуби последната си визита за 2018 година в Дюселдорф.

Голмайсторът на РБ Тимо Вернер е третият най-добър стрелец в първенството през есента с 11 попадения, но пък не е вкарвал нито веднъж на Дортмунд в осем шампионатни мача. Треньорът на клуба от Лайпциг Ралф Рангник има само три победи в 15 мача с Борусия и за последно победи този съперник през 2008 година с Хофенхайм.

Внимание: Лайпциг е отборът с най-здравата защита в Бундеслигата този сезон и спечели последните си девет мача, в които успя да открие резултата. Последното домакинско поражение на РБ дойде през миналия сезон и логиката сочи, че днешният мач няма да има победител.


Резултат: РБ Лайпциг - Борусия Дортмунд 2:2