Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке увери, че в лагера на лидера в Бундеслигата гледат само себе си, а не как вървят конкурентите. 

Както е известно, преди дни от лагера на шампиона Байерн се опитаха да вкарат напрежение към вестфалци с коментарите, че разликата се стопява. 

Изказванията на Нико Ковач и някои от възпитаниците му дойдоха след победата с 3:1 над Хофенхайм и преди гостуването на "жълто-черните" на РБ Лайпциг, което в крайна сметка беше спечелено от Аксел Витсел и компания с 1:0.

"Другите клубове не ни интересуват. Ние ще продължаваме да гледаме собственото си състезание, а не какво правят другите. Искаме да вземем колкото се може повече точки през пролетта и в края на сезона ще видим какво ще се получи. Няма причини да сменяме философията си от мач на мач", каза Вацке пред вестник "Билд".

"Ние сме наясно с факта, че не само Байерн, но и Гладбах ще печели своите мачове. Важното е ние да продължаваме да вървим по собствения си път. След зимната пауза човек никога не знае къде се намира."

"Аз свалям шапка на треньора и отбора за работата и за представянето в Лайпциг. Показахме зрялост в играта, а преди мача имахме проблеми не само в защита, но и заради отсъствието на Марко Ройс, който е най-важният ни играч", допълни Вацке.