От Байерн Мюнхен са се опитали да привлекат крилото на Борусия Дортмунд Кристиан Пулишич чрез видео послание, информира списание "Шпорт Билд".

Както е известно, по-рано този месец американецът си уреди трансфер в Челси. "Сините" платиха на вестфалци цели 64 милиона евро, но оставиха бързака да доиграе сезона под наем на стадион "Сигнал Идуна Парк".

Още през лятото на 2017 година Пулишич бе заявил, че не вижда бъдещето си в Мюнхен. От Байерн обаче не са се трогнали от думите му и са се опитали да го направят поредния играч след Марио Гьотце, Роберт Левандовски и Матс Хумелс, който сменя "жълто-черните" с най-успешния германски клуб.

За целта спортният директор на баварците Хасан Салихамиджич изпратил на 20-годишния Пулишич клипче, на които му обяснил колко много го цени. Брацо обяснил, че се надява да види Кристиан с екипа на баварския колос.

Пулишич отказал тактично, защото голямата му цел винаги е била един ден да заиграе на Острова. Той не искал да отказва офертата на Челси, защото преценил, че сега е точното време да акостира във Висшата лига.