Спортният директор на Борусия Дортмунд Михаел Цорк се изказа критично към продукцията на отбора при поражението с 1:2 в Аугсбург, което позволи на Байерн Мюнхен да се изравни с вестфалци на върха в Бундеслигата.

"Когато искаш да станеш шампион не можеш да губиш по такъв начин. В нашия случай титлата не е задача на всяка цена и наш триумф ще бъде нещо огромно, но все пак не може да губим така", заяви Цорк пред вестник Ruhr Nachrichten.

"Нямаме право един несигурен и изоставащ в качеството отбор да ни извади напълно от мача чрез здраво тичане и борбеност. На мен ми липсваше този последен хъс да вкараме гола, от който се нуждаем. През последните седмици останах с впечатлението, че ни липсват последните 2-3% от фокуса."

"Допускаме прекалено лесни грешки, което не трябва да ни се случва. Това разбира се е цената, която плащаме за младостта в състава, но също така е въпрос на концентрация."

"Що се отнася до критиките на Матиас Замер, ние нямаме проблем с това. Още преди да го вземем за съветник бяхме наясно, че той работи като футболен експерт за телевизия. Неговата работа го изисква да казва мнението си", завърши Цорк.