Борусия (Дортмунд) завърши сезона с победа от 2:0 над домакините от Борусия (Мьонхенгладах) в среща от последния 34-и кръг на германската Бундеслига. 

Първото попадение бе дело на Джейдън Санчо, който вкара в 45-ата минута на срещата. В 54-ата минута Ройс удвои аванса на тима си. 

След този мач Гладбах финишира на 5-ата позиция с актив от 55 точки, докато рурците завършват на второто място с актив от 76 точки, на 2 точки зад шампиона и лидер в класирането Байерн.

Отборът имаше всички шансове да се поздрави с титлата, но направи доста грешки в последните кръгове и в крайна сметка това коства на тима да стане шампион.


Срещата между двата отбора започна с добро темпо, а през първите минути нямаше кой знае какви опасности пред двете врати. В 12-ата минута обаче домакините създадоха доста добър голов шанс, а ударът на Траоре срещна сглобката между двете греди.

Броени минути след това Хофман отправи удар от дистанция, който профуча покрай вратата.

Дортмунд пък имаше страхотна възможност чрез Витсел, който в 23-ата минута не успя да вкара от чиста позиция топката и я прати със сантиметри в аут. 

В следващите минути и двата тима създадоха интересни неща, но Санчо бе този, който се разписа. Той го направи в 45-ата минута. Ройс намери крилото на далечната греда и английският национал с прекрасен удар от воле, от близка дистанция, не остави шансове на противниковия вратар.

В ситуацията имаше съмнения, че топката при центрирането е преминала в аут, но след видеоповторенията реферът прецени, че тя е в полето и зачете попадението.

Второто полувреме започна шеметно за гостите и в 54-ата минута те удвоиха аванса си след попадение на Ройс. Пулишич го намери пред малкото наказателно поле и голмайсторът с лекота вкара в опразнената врата. 

В 62-ата минута Дърмич можеше да намали и да върне домакините в мача, но от чудесна позиция прати топката над вратата и пропусна много сериозно положение. 

До самия край темпото на игра доста поспадна и в крайна сметка до последния съдийски сигнал нямаше фрапантни положения пред двете врати и резултатът се запази.

Борусия (Мьонхенгладбах) - Борусия (Дортмунд) 0:2
0:1 Санчо 45
0:2 Ройс 54

Борусия Мьонхенгладбах: Зомер, Елведи, Гинтер, Вент, Бейер, Крамер (63 - Щрьобъл), Закария, Хофман, Траоре (66 - Плеа), Азар (75 - Херман), Дърмич

Борусия Дортмунд: Бюрки, Вейгъл, Аканжи, Герейро, Пишчек, Витсел, Дилейни, Ройс (83 - Шмелцер), Пулишич, Санчо (87 - Дахуд), Гьотце (75 - Алкасер)