Офанзивният полузащитник Марио Гьотце май кара последния си сезон в Борусия Дортмунд, прогнозира вестник "Билд".

В двата официални мача на вестфалци от началото на сезона героят от финала на Мондиал 2014 остана на пейката точно 169 минути. Марио дори не крие разочарованието си и дава воля на емоциите си.

Веднага след края на срещата с Юрдинген за Купата на Германия Гьотце напусна първи стадиона и веднага се качи в автобуса на "жълто-черните". Той не пожела да разговаря с репортерите отвън. 

Договорът на германеца изтича в края на следващия сезон. Босовете на Борусия нямат нищо против да удължат контракта на играча, но с намалени финансови параметри. Нещо, което изобщо няма да му хареса. 

В момента Гьотце прибира по 10 милиона евро на сезон в Дортмунд и шефовете са готови да му плащат по осем милиона евро годишно от следващата кампания.

Техничарят игра силно през пролетта, но все още е далеч от формата, която показваше по време на първия си престой на стадион "Сигнал Идуна Парк". 

През последните седмици Гьотце е свързван с трансфер в английската Висша лига. Той е слабост на бившия си треньор Юрген Клоп, който го наложи в големия футбол и се смята, че Ливърпул е с най-големи шансове за привличането му. Самият футболист обаче мисли и за Арсенал.