Европейският шампион с Германия от 1996 година Томас Хелмер е на мнение, че Борусия Дортмунд няма да проиграе отново аванс от 9 точки пред Байерн Мюнхен, както се случи през миналия сезон.

Ветеранът игра шест сезона за вестфалци от 1986 до 1992 година, след което седем сезона носи екипа на баварския колос.

"Разбира се, че Байерн е фаворит за титлата, тъй като е шампион седем поредни сезона. Но на мен много ми харесва това, че от Дортмунд се изказват офанзивно за желанието си да станат шампиони. Борусия се подсили много добре точно на позициите, на които се нуждаеше от нови лица. И мисля, че този път тимът няма да изпусне аванс от 9 точки", сподели Хелмер пред вестник "Абендцайтунг".

"Съставът на Байерн Мюнхен в момента е слаб. Както по отношение на качеството, така и по отношение на количеството. Те трябва да се подсилят в средата на терена, нужен им е дефанзивен халф. Тиаго е прекрасен играч с добри пасове. Но той не е нито осмица, нито шестица."

"Хави Мартинес пък често има физически проблеми. Въпросът е къде Нико Ковач вижда Джошуа Кимих на терена. В националния отбор на Германия Кимих вече доказа, че може да играе като шестица. Той има качествата да бъде лидер. Голямото предимство на Байерн пред Дортмунд е това, че има Роберт Левандовски. Борусия няма такъв голмайстор", добави Хелмер.