Спортният директор на Борусия Дортмунд Михаел Цорк разкри какво е казал на новото попълнение Ерлинг Халанд в преговорите с него и агента му Мино Райола.

"Чувството при нас след привличането на Халанд е много добро. Той е млад играч, когото можем да развием. Имахме и трудни моменти в преговорите, но ние му казахме, че ще го превърнем в един завършен футболист", започна Цорк пред WDR.

"Нашият отбор имаше нужда от малко повече хъс по отношение вкарването на головете и затова го купихме. Той е млад, но иска винаги да печели. Има нужния хъс и мотивация."

"Ние не влизаме като фаворит за титлата през пролетта, защото Лайпциг изигра страхотен есенен полусезон, а Байерн винаги е в надпреварата. Ние сме след тях. Но искаме да атакуваме върха."

"Само си представете ако бяхме спечелили мачовете си, в които бяхме по-добрият отбор. Такъв беше случаят срещу Лайпциг, както и при загубата ни от Хофенхайм. Трябва да предотвратим точно това - да губим точки в мачове, в които сме по-добрият отбор", добави директорът.