Германският хегемон Байерн Мюнхен отново посяга към звезда на Борусия Дортмунд, гръмна телевизия "Скай спортс".

Според авторитетната медия баварският колос ще се включи в покера за правата на Джейдън Санчо през лятото. Англичанинът беше публично похвален преди дни от един от асовете на Байерн - Томас Мюлер.

19-годишният Санчо прави фурор в Бундеслигата за втори пореден сезон и една от опциите на мюнхенци за идната кампания. Контрактът на бързака с вестфалци е до 30 юни 2022 година.

Ливърпул, Реал Мадрид, Челси, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити (преди жестокото наказание от УЕФА) и Барселона са другите клубове, които не крият мераците си към Джейдън. 

Според мюнхенският вестник "Абендцайтунг" Байерн наистина има интерес към Санчо, но той далеч не е първа опция. Лерой Сане от Манчестър Сити и Кай Хаверц от Байер Леверкузен са големите цели на баварците това лято.

Отношенията между Дортмунд и Байерн в момента изглеждат нормално, след като бяха изключително влошени преди време. Припомняме, че в периода 2013-2016 година баварците отмъкнаха три големи звезди на "жълто-черните": Марио Гьотце, Роберт Левандовски и Матс Хумелс.

Гьотце и Хумелс се завърнаха след 3-годишни авантюри на стадион "Алианц Арена," но полякът вече е вторият най-успешен реализатор на Байерн и продължава да пише история в Мюнхен.