ПСЖ се класира за четвъртфиналите в Шампионската лига, побеждавайки Борусия Дортмунд с 2:0 в осминафинален мач-реванш. Така „принцовете“ продължават напред с общ резултат 3:2 от двата двубоя.

Момчетата на Томас Тухел изиграха много добро първо полувреме на празния стадион "Парк де Пренс", откривайки резултата чрез Неймар в 28-ата минута.

Малко преди паузата бекът Хуан Бернат влезе в ролята на необичаен голмайстор, доближавайки своите до класиране напред. За кратък период от време германците бяха в подем, но не стигнаха до чисто голово положение.

През второто полувреме Борусия Дортмунд беше много по-активен, а ПСЖ - необичайно пасивен. В играта на вестфалци обаче липсваше острота и те отпаднаха от турнира напълно заслужено, като новата звезда на тима Ерлинг Халанд направи най-слабия си мач с фланелката на Борусия.


Домакините очаквано започнаха по-агресивно и се опитаха да наложат натиск пред наказателното поле на съперника, но Борусия успяваше да се отбранява с дружни усилия. При акция в защита Матс Хумелс срита Неймар и кариоката получи болка в рамото, но остана на терена.

Вече беше изминал четвърт час игра, когато и германците сътвориха добра атака. Ашраф Хакими центрира отдясно в наказателното поле и Ерлинг Халанд се хвърли да засече с шпагат, но се размина с топката. Последва зрелищен изстрел от въздуха на Джейдън Санчо, но покрай целта.

В 25-ата минута се стигна и до най-доброто положение в мача. Анхел Ди Мария снабди Единсон Кавани с прекрасен пас и уругваецът само трябваше да преодолее Роман Бюрки, но вратарят на Борусия спаси с крак.

Три минути след това вече нямаше прошка и ПСЖ откри резултата чрез Неймар, който се разписа и в първата среща. Този път бразилецът получи центриране от великолепния Ди Мария и вкара с глава.

Дортмунд отново се активизира и два удара на Джейдън Санчо попаднаха в обятията на Кейлор Навас, а малко след това Торган Азар би покрай левия страничен стълб.

В добавеното време на първото полувреме ПСЖ нанесе много тежък удар по амбициите на Борусия с второ попадение. Пабло Сарабия центрира отдясно и включилият се в наказателното поле Хуан Бернат засече от движение, пращайки кълбото в долния ляв ъгъл.

„Жълто-черните“ започнаха по-добре второто полувреме и пробваха да върнат едно попадение, но така и не стигаха до чисти голови положения. В същото време Бюрки трябваше да се разтяга и да спасява опасния удар на Ди Мария от дистанция.

Последва много скучен период и чак двайсетина минути преди края на редовното време влезлият като резерва Юлиан Брандт отправи неточен шут, а двата отбора залагаха на разиграванията с къси пасове около центъра на терена.

Дортмунд постепенно стана по-активният отбор и играта се водеше основно около наказателното поле на французите, но гостуващият тим беше все така безидеен в завършващата фаза.

Към края на мача куп футболисти на двата отбора участваха в меле със здраво бутане, предизвикано от остра реакция на Емре Джан спрямо Неймар. В крайна сметка германецът беше изгонен с директен червен картон, а хаотичният натиск на Борусия не даде никакъв резултат.


ПСЖ - Борусия Дортмунд 2:0

1:0 Неймар – 28’
2:0 Хуан Бернат – 45’