Завърналият се в Борусия Дортмунд миналото лято централен защитник Матс Хумелс обясни защо е предприел този ход след три сезона в Байерн Мюнхен.

Хумелс сензационно напусна Дортмунд през лятото на 2016 година, макар да беше капитан на тима и избяга в родния си клуб Байерн. Там обаче не успя да се превърне в клубан легенда и се прибра в Борусия.

"Исках отново да усета атмосферата на Сигнал Идуна Парк. През този сезон имахме мачове, на които се насладих до безкрай - срещу Интер, Барса и ПСЖ в Шампионската лига, както срещу Гладбах в Бундеслигата", обясни Хумелс пред списание "11 Freunde". 

"Върнах се и заради тези моменти. След голям мач се прибирам у дома и просто съм в еуфория. В Байерн еуфорията спада, когато печелиш толкова често. Ако бях станал шампион с Борусия 7 пъти, навярно и тук седмата титла нямаше да се приеме толкова емоционално като първата."

"В същото време от спортна гледна точка е хубаво постоянно да си под напрежение и да не приемаш второто място. Този натиск е добре дошъл и ни изведе до титлата през миналия сезон, макар да изоставахме с 9 точки от Борусия Дортмунд", добави Хумелс.