Ръководството на Борусия Дортмунд ще награди крилото Джейдън Санчо с нов договор със сериозно по-висока заплата, ако той реши да остане в клуба и през следващия сезон, съобщава Билд.

20-годишният английски национал е определян за един от най-перспективните офанзивни футболисти в света и според медиите е желан от редица европейски грандове, като най-често е свързван с трансфер в Манчестър Юнайтед.

От Дортмунд обаче се надяват да успеят да задържат звездата си, като за целта са готови да увеличат заплатата му от 6 милиона евро на година на 10 милиона евро.

По този начин Санчо, който има впечатляващите 17 гола и 19 асистенции в 35 мача за Борусия през сезона, ще се превърне във втория най-скъпоплатен играч на клуба след капитана Марко Ройс, който получава по 11 милиона евро на година.

Ръководството на Борусия често използва тази тактика, за да задържи най-добрите си играчи, като в предишни години успя да удължи престоя на Роберт Левандовски и Пиер-Емерик Обамеянг на “Сигнал Идуна Парк” с една година, като им увеличи възнаграждението.

Ако Санчо все пак е решен да напусне Дортмунд, то клубът няма да го пусне за по-малко от 100 милиона евро, допълва Билд. Това е сума, която не могат да си позволят много клубове в света, което прави фаворит за подписа му Манчестър Юнайтед, особено като се има предвид и близкото приятелство на Санчо с нападателя на “червените дяволи” Маркъс Рашфорд. /БГНЕС