Някога Андре Шюрле беше на гребена на вълната. Един от героите на цяла Германия на Мондиал 2014 в Бразилия с три гола, шести в листата на реализаторите на шампионата.

Крилото вкара два гола на Бразилия при шеметната победа със 7:1 на полуфиналите, а на финала срещу Аржентина центрира отляво за безценния гол на Марио Гьотце в 113-ата минута.

След това обаче постепенно всичко тръгна надолу и получаващият контузия след контузия Шюрле вече не е желан от никой. Той има договор с Борусия Дортмунд до 30 юни 2021 година, но треньорът на вестфалци Люсиен Фавре не иска да чуе за него.

Днес спортният директор на Борусия Михаел Цорк потвърди, че Спартак Москва не иска да задържи германеца, който е там под наем.

"Спартак ни информира официално, че няма да се възползва от опцията за закупуване. Всичко останало ще бъде уточнено на разговори с Андре", заяви Цорк.

През сезон 2018/19 Шюрле игра под наем във Фулъм, но не помогна на отбора и лондончани изпаднаха от Висшата лига. Преди това Андре игра за Волфсбург, Челси, Байер Леверкузен и Майнц.