Носителят на Златната топка за 1990 година Лотар Матеус смята, че офанзивният полузащитник на Борусия Дортмунд Марио Гьотце ще заиграе в Италия.

Героят от финала на Мондиал 2014 почти сигурно напуска вестфалци като свободен агент, тъй като не се разбра с ръководството за удължаване на контракта. Марио е свързван с Ливърпул, Арсенал, Милан, Интер, Рома и Лацио. 

Според Матеус италианските клубове имат по-големи шансове да прилапат техничаря. Бившият национален селекционер на България направи и любопитно сравнение.

"Времето на Марио Гьотце в Дортмунд изтече. В най-добрите си години той ми напомняше на един малък южноамериканец, на един мини-Марадона", заяви пред "Скай" Матеус, който имаше щастието да играе срещу великия Дон Диего на клубно и международно ниво.

"Тези времена отминаха и футболът вече не е същият. Вече не е толкова важно да се играе такъв тип футбол. На Гьотце му липсва най-вече темпото, за да издържи на футбола, практикуван от Борусия Дортмунд и много други водещи отбори."

"Гьотце трябва да намери клуб и преди всичко треньор, който да изгради отбора и играта около него. Възможно е Италия да се окаже неговото място. Там не се играе толкова бързо и това ще му се отрази добре."

"Марио обаче не е и футболист, който да се връща с 30 метра назад, за да отнема топката дълбоко в половината на своя отбор. Гьотце не е черноработник. Става ми жал, когато го виждам да изпълнява подобни задачи", добави бившият ас на Гладбах, Байерн и Интер - Лотар Матеус.