Действащият английски шампион Манчестър Сити проявява много сериозен интерес към крайния защитник на Реал Мадрид Ашраф Хакими, информира радио Cadena Ser.

Мароканецът кара втори сезон под наем в Борусия Дортмунд, където прави невероятно израстване. Бързакът записва куп асистенци и голове, като за кратко време се превърна в един от основите играчи на вестфалци.

Силните му изяви не останаха незабелязани от водещите клубове на Стария континент. През месец май се появи информация, че от Байерн Мюнхен са предложили на бранителя титулярно място и 7 млн. евро на сезон. 

Според телевизия Sport1 силен интерес към Хакими има още от ПСЖ, Челси, Интер и Ювентус. Смята се, че футболистът е готов да остане в Реал Мадрид, ако получи гаранции за титулярно място от треньора Зинедин Зидан.

Манчестър Сити е готов да излезе с оферта към Реал за Хакими, но изчаква да види решението на Спортния арбитражен съд дали извъждането от евротурнирите за два сезона ще остане в сила. Съдбата на "гражданите" ще стане ясна в първата половина на месец юли.