Генералният секретар на Германския футболен съюз (ГФС) Фридрих Куртуис вярва, че феновете ще се върнат съвсем скоро по трубините на местните отбори, тъй като страната се спрява все по-добре с ограничаването на коронавируса.

"Това ще бъде едно от предизвикателствата, които ще се изправят пред нас през новия сезон. Надявам се този въпрос да бъде решен справедливо и скоро да потвърдим, че клубовете могат да си отворят стадионите", заяви шефът на германския футбол пред портала Sportbuzzer.

Началната дата за следващия сезон на Бундеслигата все още няма потвърдена, но определено ще бъде след като Германия посрещне Испания на 3 септември в среща от Лигата на нациите.

"Нямаме и ясна дата кога можем да върнем феновете на стадионите. Но се надявам, че хората ще бъдат все така дисциплинирани и отговорни, за да преминем бързо и заедно", коментира още цитираният от Фокус Куртуис.

Той добави, че ГФС е в добри отношения и комуникация с държавната власт и отговорните фактори и очаква "да разработим концепция, която да ни позволи отново да играем пред феновете през есента". 

След което уточни, че завръщането на публиката не бива да се приема еднозначно: "Разбира се, че не е пред пълни стадиони и разбира се, че не бива да се допуска втора вълна от инфекции."