Аугсбург изненадващо победи вицешампиона Борусия Дортмунд с 2:0 в мач от втория кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "WWK Арена".

"Жълто-черните" имаха смазващо превъзходство в първата четвъртина на двубоя, когато владееха топката в 80% от времето и отправиха 4:0 удара, но пък не можеха да стигнат до чисто голово положение.

Прекрасна възможност се откри пред новото попълнение Джъд Белингам преди изтичането на половин час игра, но оставеният напълно непокрит в пеналта английски младок се засуети и отправи слаб шут в обсега на вратаря Гикевич.

Напук на логиката Аугсбург откри резултата малко преди почивката с първия си удар в мача, когато централният бранител Феликс Удухай изпревари Мануел Аканджи и вкара отблизо след центриране на Даниел Калиджюри в наказателното поле.

Десетина минути след почивката "малките баварци" нанесоха втори удар чрез записалия асистенция през първата част Даниел Калиджюри. Той се наложи срещу Тома Мюние след паса на Флориан Нидерлехнер и не остави шансове на Бюрки.

Попадението на Калиджюри попари вестфалци, които изглеждаха като вцепенени и не можеха да направят нито една опасна атака след това. Домакините дори бяха на косъм от трети гол при опита на Груезо, но топката намери външната част на мрежата.

В 86-ата минута босът на защитата на "жълто-черните" Матс Хумелс беше близо до това да върне своите в мача, но Гикевич спаси неговия удар с крак. В края на редовното време стражът на Аугсбург отказа и головата машина на Борусия Ерлинг Халанд.


Аугсбург - Борусия Дортмунд 2:0

1:0 Феликс Удухай - 40'
2:0 Даниел Калиджюри - 54'