Суперзвездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд държи Реал Мадрид на полусъединител, а "кралете" са изключително изненадани от светкавичното развитие на тарана, твърди германската телевизия Sport1.

Поне засега Реал няма намерение да активира клаузата за откупуване на норвежеца, но го следи зорко под око и е готов да излезе с оферта за него през зимата или следващото лято. Таранът наниза 22 гола във всички турнири за Борусия от януари насам и играе на високо ниво и за националния си отбор. 

Договорът на Ерлинг с "жълто-черните" е до 30 юни 2024 година и поне засега той няма намерение да напуска. Силен интерес към футболиста има и от Манчестър Юнайтед, който го е превърнал в основната си трансферна цел.

Реал вижда в лицето идеален наследник на 32-годишния Карим Бензема, но цел №1 на "белия балет" за следващия сезон си остава Килиан Мбапе от ПСЖ. Затова и мадридчани не могат да си позволят заложените в клаузата за откупуване на скандинавеца 75 милиона евро.

Поради тази причина на водеща позиция за подписа на Халанд е Манчестър Юнайтед. Големият коз на Реал е по-славната история на клуба и треньора Зинедин Зидан. Освен това между агента на играча Мино Райола и "червените дяволи" има напрежение още от времето, когато начело на Юнайтед беше сър Алекс Фъргюсън.