Борусия Дортмунд победи с 1:0 като гост Хофенхайм в мач от 4-ия кръг на Бундеслигата, игран на стадион "Презеро Арена".

Съперниците не оправдаха очакванията за голово шоу, а освен това и интересните положения не бяха много. Сблъсъкът стана напечен след влизането в игра на Марко Ройс и Ерлинг Халанд в средата на второто полувреме.

Именно те донесoха успеха за рурците, след като норвежецът асистира към опитния германец, който вкара единственото попадение в 76-ата минута.

В класирането Дортмунд събра 9 точки и се изкачи на 2-ро място. Хофе остава с 6 т. и заема 8-ма позиция.


Изненадващо двата отбора започнаха без звездите си. Авторът на 6 гола в първите 3 кръга Андрей Крамарич изобщо не беше в групата на Хофе. След появилата се вчера информация за двама заразени с коронавирус национали, това почти сигурно означава, че хърватинът е сред карантинираните футболисти.

Това определено беше радостна новина за гостите, защото Крамарич е сред кошмарите на Борусия. Именно той заби всички попадения при последната гръмка победа на своите с 4:0 насред Дортмунд. В същото време  Ерлинг Халанд (4 гола в първите 3 кръга), Марко Ройс и Роман Бюрки останаха на пейката, защото след 3 дни рурците гостуват на Лацио в Шампионска лига.

Двата отбора не оправдаха очакванията за голове, освен това и чистите положения не бяха много. Първият шанс се откри пред домакините в 19-ата минута, когато удар по земя на Мият Гачинович беше спасен от Марвин Хитц. В 35-ата минута Джовани Рейна шутира силно към долния ляв ъгъл, но защитник блокира в последния момент.

120 секунди по-късно Тома Мюние скочи най-високо след корнер, но гредата го лиши от първи гол с "жълто-черния" екип. 5 минути преди края на полувремето Себастиан Руди получи подаване в наказателното поле, но прати топката високо над напречната греда.

След почивката темпото спадна още, а в 64-ата минута в игра за Дортмунд влязоха Марко Ройс и Ерлинг Халанд. Те смениха съответно Джейдън Санчо и Юлиан Бранд, които определено не се представиха на ниво. Това се оказа много добър ход, защото в 73-ата минута Ройс стреля мощно, но Оливър Бауман успя да избие.

Секунди по-късно опитният германец вече не сбърка. Халанд демонстрира страхотен поглед върху играта и изведе Ройс, който хладнокръвно откри резултата – 1:0! После и норвежката сензация можеше да се разпише, но от чиста позиция не уцели вратата.

В 82-ата минута Хофе можеше да стигне до точката, когато Кристоф Баумгартнер изскочи на чиста позиция, но ударът му беше разочароващ и Хитц спаси без проблеми. До края шут на Рейна мина над вратата.

Хофенхайм – Борусия Дортмунд 0:1

Голмайстор: 0:1 Ройс (76)