Борусия Дортмунд победи Зенит с 2:0 в среща от група "F" на Шампионската лига, която се игра на стадион "Сигнал Идуна Парк".

Вестфалци доминираха в нулевото първо полувреме, отправяйки пет удара, срещу само един на техния съперник. Топката беше притежание на германците в 69% от времето, а пасовете бяха 490:220 в полза на Борусия.

Американецът Джовани Рейна и головата машина Ерлинг Халанд получиха най-добрите възможности през първата част, но и двете млади действащи лица на дуета "Рейланд" не успяха да намерят целта.

Още в началото на второто полувреме Марко Ройс можеше да изведе своите напред в резултата, но неговият нисък удар срещна гредата. Дортмунд продължаваше да държи контрола, но на отбора му липсваше острота в последния пас.

В 77-ата минута Караваев събори Торган Азар в наказателното поле и реферът правилно посочи бялата точка. Джейдън Санчо пое отговорността и не сбърка, намирайки долния десен ъгъл.

Ерлинг Халанд сложи окончателно точка на спора в 91-ата минута, когато получи подаване с глава от Джъд Белингам. Норвежецът напредна и вкара с левия крак.

Така Борусия Дортмунд събра три точки и се качи на трето място в групата. По четири пункта имат Лацио и Брюж, а Зенит е на дъното без нито една точка.


Борусия Дортмунд - Зенит 2:0

1:0 Джейдън Санчо - 78', дузпа
2:0 Ерлинг Халанд - 91'