Борусия Дортмунд се наложи с 3:1 над Аугсбург в среща от 19-тия кръг на Бундеслигата.

Домакините бяха пълен господар на терена през цялото време, но въпреки това се наложи да обръщат развоя на мача. Това бе първа победа на тима в последните четири срещи.

Двубоят започна по страхотен начин за гостите и те излязоха напред в резултата чрез Андре Хан(10'). Марко Ройс възстанови равенството в 26-тата минута, а между двете попадения Борусия изпорти дузпа, която бе изпълнена от Халанд.

Домакините стигнаха до успеха през втората част, когато първо Джейдан Санчо даде аванс на своите, а в 76-тата минута Удуокай си отбеляза автогол и оформи крайния резултат.

Победата изкачи Дортмунд до 4-тото място в класирането, а Аугсбург се свлече едно място надолу и вече заема 13-та позиция.



Двубоят започна зле за домакините и Андре Хан се възползва от грешка в отбраната на Дортмунд, за да даде аванс на гостите.

В 20-тата минута Борусия получи шанс да изпълни 11-метров наказателен удар за игра с ръка в наказателното поле. Зад топката застана Ерлинг Холанд, но ударът му срещна напречната греда.

Все пак домакините възстановиха равенството в 26-тата минута. Томас Дилейни се възползва от чудесно центриране на Марко Ройс и с глава прати топката в мрежата на Аугсбуг.

Натискът на "жълто-черните" се засили през втората част и в 64-тата минута Джейдан Санчо изведе своите напред. Той получи прекрасен пас зад гърба на отбраната, озова се сам срещу вратаря и хладнокръвно го преодоля.

Десетина минути по-късно гостите си отбелязаха автогол. Нещастният момент се случи на бранителя Феликс Удуокай, който в опита си да изчисти, прати топката зад гърба на своя вратар и не му остави никакви шансове за реакция.

Борусия Дортмунд - Аугсбуг 3:1

Голмайстори:

0:1 - Хан 10'
1:1 - Дилейни 26'
2:1 - Санчо 64'
3:1 - Удуокай 76'(автогол)

Борусия Дортмунд: Хитц, Морей Бауза, Аканджи, Хюмелс, Гереро, Дилейни, Бранд, Санчо, Ройс, Рейна, Халанд

Аугсбуг: Гикевич, Оксфорд, Гаулей, Удуокай, Калиджури, Щробъл, Гроесо, Яго, Хан, Нидерлехнер, Рихтер