Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че Манчестър Сити не може да си позволи да купи Ерлинг Халанд през лятото.

Наставникът обясни, че пандемията от коронавирус е ударила жестоко дори "гражданите", които в момента не могат да платят исканата от Борусия Дортмунд цена за норвежеца. А тя е 180 милиона евро.

В нормална обстановка Сити вероятно щеше да е основният фаворит за головата машина на Дортмунд, тъй като търси заместник на напускащия след сезона Серхио Агуеро.

"При тези цени е невъзможно. Не можем да си го позволим - каза цитираният от webcafe.bg Гуардиола. - Това няма да се случи. Всички клубове страдат финансово и ние не сме изключение."

"Имаме Габриел Жезус, Феран Торес и играчи от академията, а и можем да играем с фалшива "деветка". Не знам какво ще се случи, но с днешна дата по-голям е шансът да не го купим."

"Имаме достатъчно играчи в първия отбор и интересни имена в академията. С оглед на състоянието на световната икономика е възможно да не подпишем с нападател по време на трансферното лято", завърши Пеп.