Манчестър Юнайтед продължава да проявява интерес към трансфер на Джейдън Санчо през летния прозорец.

21-годишното крило на Англия е една от най-преследваните цели на Юнайтед и Солскяер още през миналогодишния прозорец. Борусия Дортмунд обаче отказа да го продаде за по-малко от 120 милиона британски лири, което спря сделката три седмици преди края.

Юнайтед обаче обмисля да възобнови преговорите това лято ако цената ги устройва. Изпълнителният директор Ханс-Йоаким Вацке призна в интервю пред DANZ, че клубът има готовност да продаде Санчо при „изключителна оферта“.

„Не искам да говоря за вероятности, не е правилно“ каза Вацке. „Джейдън Санчо е при нас много по-дълго от Ерлинг Халанд. Трябва да го обсъдим и с него. Ако имаме неустоима оферта, ще я дискутираме с футболиста и агента както обикновено“

Санчо има договор с Дортмунд до 2023 г., но стойността му е спаднала значително от миналото лято в следствие на пандемията, личната му форма и проблемите на Дортмунд в Бундеслигата. Бившата звезда на Манчестър Сити е отбелязал 6 гола и е дал 9 асистенции този сезон, наглед достойно представяне, но доста по-лошо в сравнение с регистрираните 33 гола предходния сезон. 

Според Transfermarkt, стойността на Санчо в момента е около 90 милиона британски лири, което е стабилен спад от това което Юнайтед се очакваше да плати миналата година. През март 2020 същият сайт обяви цена от 117 милиона за футболиста.