Ерлинг Халанд няма да попадне в изходящия трансферен списък на Борусия Дортмунд въпреки офертите от водещи европейски грандове за него, съобщиха немските медии. Ръководството на клуба вече публично предупреди, че не желае да го пусне, ако друг тим не предложи минимум 180 милиона евро по време на летния трансферен прозорец.

Мино Райола, мениджър на Халанд, и баща му направиха обиколка в Испания по-рано миналия месец, предлагайки нападателя на Барселона и Реал Мадрид, но клубът от Дортмунд беше безпощаден с решението си да не позволи на норвежеца да осъществи трансфер. 

Цената от над 180 млн. евро, която германците искат за него, е над реалните възможности на много клубове, но на среща с мениджъра на играча спортният директор на Борусия Михаел Цорк обяви, че клубът няма да отстъпи от исканията си.

В Англия Манчестър Юнайтед гарантира намеренията си, че ще бъде готов да плати трансферната сума, но и 350 млн. евро заплата на Халанд, а в Испания в трансферната листа на Реал Мадрид е и Мбапе, пише "Труд". 

Другият испански гранд, който имаше интерес към норвежеца – Барселона, все още не е потвърдил трансферните си цели, защото най-силната инвестиция това лято ще е задържането на Лионел Меси.