Машината за голове на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд мечтаел един ден да играе във Висшата лига на Англия. 21-годишният норвежки нападател се доказа като един от най-големите голмайстори в Европа в момента, а интерес към него определено не липсва.

Според „Скай Германия“ Холанд мечтае за Висшата лига и би приел предложение на Манчестър Юнайтед, пред такова от Байерн Мюнхен. В първия официален мач за сезона Холанд наниза хеттрик срещу Вехен Вайсбаден в мач от Купата на Германия и закръгли сметката си за Дортмунд на 60 гола в 60 мача.

„Холанд е щастлив в Дортмунд и трансферните слухове не му влияят. Ако от Дортмунд искат да го продадат, те не биха го направили на конкурент в Бундеслигата. По-скоро биха предпочели да го пратят във Висшата лига или Ла Лига. Не бих си представил Байерн Мюнхен да привлече Холанд следващото лято, защото Холанд мечтае да играе във Висшата лига. Не мисля, че ще остане в Бундеслигата“, заяви репортерът Йеско вон Ейхман.

Следващото лято всеки клуб в Европа може да активира откупната клауза в договора на Холанд, която е 70 млн. евро. Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер не крие привързаността си към своя сънародник и вижда в негово лице дългосрочна опция за номер 9 в клуба.

Барселона и Реал Мадрид, които изпитват финансови затруднения, също следят ситуацията с интерес. За подписа на норвежката машина за голове ще се борят още Челси и Байерн Мюнхен.