Борусия Дортмунд постигна убедителна победа с 5:2 като домакин над Айнтрахт Франкфурт на старта на Бундеслигата.

Голямата звезда на домакините Ерлинг Холанд имаше дейно участие и в петте гола за домакините. Той отбеляза 2 пъти и подаде за другите три.

През първото полувреме станахме свидетели на цели 4 попадения, след които домакините поведоха с 3:1. На два пъти Холанд влезе в ролята на асистент, а Марко Ройс(23') и Торган Азар(32') се възползваха от подаванията му. Самият Холанд се разписа в 34-та минута и даде солиден аванс на домакините. Голът за гостите дойде по нелеп начин, след като Феликс Паслак си отбеляза куриозен автогол в 27-та минута.

През второто полувреме Дортмунд продължи да бъде по-настъпателният отбор и логично се стигна и до четвърто попадение. Ерлинг Холанд записа хеттрик от асистенции. Този път той достави пас за Джоване Рейна, който нямаше как да сгреши от 3-4 метра и прониза Трап за четвърти път. Самият Холанд се разписа в 72-та минута и уби интригата в мача. Три минути преди края гостите върнаха едно попадение чрез Хауге, но за нещо повече бе твърде късно.

В следващия си мач Борусия Дортмунд ще се изправи срещу Байерн Мюнхен в мач за Суперкупата на Германия. Айнтрахт пък ще приеме Аугсбург.


Мачът започна с натиск на домакините, но този натиск даде резултат чак в средата на първото полувреме. Ерлинг Холанд намери Марко Ройс с великолепно подаване, той се нагласи и прати топката в долния десен ъгъл.

Четири минути по-късно домакините си отбелязаха нелеп автогол, който върна интригата в мача. Феликс Паслак не успя да изчисти една топка и без да иска я прати неспасяемо в собствената си мрежа.

Радостта на гостите бе кратка. Ерлинг Холанд отново блесна с перфектен пас, този път към Торган Азар. Трап само изгледа как топката влетя в долния му десе ъгъл.

Само две минути по-късно самият Холанд се разписа с красив гол и направи аванса на своите доста по-сигурен.

В 41-вата Марко Ройс отбеляза гол, но той бе отменен след като на пвторенията се видя, че топката е напуснала терена.

Дортмунд започна второто полувреме така, както завърши и първото - с вихрени атаки срещу своя съперник. В 58-та минута Ерлинг Холанд записа хеттрик от асистенции. Този път той достави топката на Джовани Рейна, който от около 3-4 метра нямаше как да сгреши и направи резултата 4:1.

Шоуто на Холанд продължи и в 72-та минута той успя да прониже мрежата на Франкфурт за 5-ти път. Норвежецът напредна, изпревари бранител на гостите и технично прати топката в мрежата зад Трап. Голът бе прегледан със системата ВАР за засада, но такава се установи, че нямаше и резултатът официално стана 5:1!

В 87-та минута Айнтрахт успя да върне едно попадение. Това се случи след корнер, при който Хауге бе оставен непокрит и с десния крак изненада Кобел за 5:2!

В първата минута на добавеното време Холанд можеше да стане автор на хеттрик от голове и асистенции, но този път Трап парира удара му и лиши норвежецът от това изключително постижение.


Борусия Дортмунд - Айнтрахт 5:2

Голмайстори:

1:0 - Ройс 23'
1:1 - Паслак 27' автогол
2:1 - Азар 32'
3:1 - Холанд 34'
4:1 - Рейна 59'
5:1 - Холанд 72'

5:2 - Хауге 87'

Стартови състави:

Борусия Дортмунд: Кобел, Паслак, Аканджи, Витсел, Шулц, Дауд, Белингам, Рейна, Ройс, Азар, Холанд

Айнтрахт Франкфурт: Трап, Илзанкер, Хинтерегер, Н'Дика, Да Коста, Соу, Хасебе, Костич, Камада, Баркок, Боре