Отборът на Фрайбург постигна ценен и престижен успех с 2:1 като домакин срещу тима на Борусия Дортмунд.

Домакините успяха да победят след като отбелязаха 2 гола в началото на двете полувремена. В 6-тата минута Грифо се разписа след страхотно изпълнен пряк свободен удар, а Шалай направи 2:0 в 53-та. "Жълто-черните" успяха да върнат едно попадение в 59-та минута след автогол на Кайтел, но силите на Дортмунд стигнаха дотук.

В следващия кръг момчетата на Марко Розе ще приемат състава на Хофенхайм, а Фрайбург ще има визита на Щутгарт.


Двубоят започна по страхотен начин за домакините от Фрайбург, които успяха да излязат напред в резултата още в 6-та минута. Винченцо Грифо завъртя топката прекрасно от пряк свободен удар и остави Кобел безпомощен.

Пет минути след това Джуд Белингам навърза цялата защита на Фрайбург и озовал се очи в очи с вратаря не успя да го преоодолее, а стреля право в тялото му.

В 33-та минута отново Белингам бе замесен в чисто положение за гостите. Той се извиси най-високо след изпълнение на корнер и с удар с глава разтресе левия страничен стълб.

В ответната атака Фрайбург пък имаше отлична възможност да дръпне в резултата с две попадения, но Юнг Йонг не намери добре топката и от непосредствена близост не намери очертанията на вратата.

Втората част започна така, както и първото. С гол за домакините. Само осем минути след подновяването на играта Фрайбург отбеляза второ попадение. Отлична, бърза контраатака остави Роланд Шалай сам и от няколко метра простреля Кобел с хубав шут с десния крак.

Дортмунд не се предаде и в 59-та минута успя да върне едно попадение. Яник Кайтел си отбеляза нелеп автогол, след като се опита да избие топката, но я прати в собствената си врата.

Няколко минути след това Грифо отново стреля брилянтно от пряк свободен удар, но този път Кобел се намеси добре и с плонж отрази изстрела му.

В 68-та минута Холанд имаше добра възможност да изравни резултата. Той напредна сам отляво, навлезе в наказателното поле, но шутът му прелетя високо над вратата.

В следващите минути Борусия притисна своите домакини, но до края на мача така и не супя да сътвори нищо по-интересно.


Фрайбург - Борусия Дортмунд 2:1

Голмайстори:

1:0 - Грифо 6'
2:0 - Шалай 53'
2:1 - Кайтел 59' (автогол)

Стартови състави:

Фрайбург: Флекен, Шмид, Линхард, Шлотербек, Гюнтер, Шалай, Кайтел, Хьофлер, Грифо, Йонг, Хьолер

Борусия Дортмунд: Кобел, Шулц, Аканджи, Витсел, Паслак, Рейна, Дауд, Белингам, Мален, Ройс, Холанд