Борусия Дортмунд победи Хофенхайм с 3:2 на "Сигнал Идуна Парк" в луд мач от третия кръг на Бундеслигата.

През първото полувреме двата тима не успяха да си отбележат голове, но за сметка на това си спретнаха истинска голеада през втората част. Рейна изведе домакините в 49-та минута, но Баумгартнер върна попадението в 61-та. Джуд Белингам отново даде аванс на Дортмунд в 69 и "жълто-черните" се виждаха сигурни победители. Така се стигна до последната минута на мача, когато Дабур засече топката след корнер и шокира всички по трибуните като изравни резултата. Борусия Дортмунд обаче реагира веднага и само минутка по-късно отново излезе напред в резултата след страхотно попадение на голямата си звезда Ерлинг Холанд.

В следващия кръг Дортмунд ще гостува на Байер Леверкузен, а Хофенхайм ще приеме Майнц на своя стадион.


Още в началото на мача домакините успяха да осъществят натиск и да натикат Хофенхайм в неговата половина. Още в 4-тата минута Джоване Рейна се откъсна в наказателното поле и без да гледа стреля към вратата, но Оливър Бауман блесна със страхотно спасяване.

В 9-тата минута Аканджи нанесе опасен удар с глава, но стражът на гостите се справи отново и демонстрира страхотния си рефлекс.

Последваха силни минути на домакините, но липсваше завършващият удар.

Пет минути преди края на първата част гостите създадоха най-чистото си положение. Кристоф Баумгартнер връхлетя върху неадресиран пас в наказателното поле и нанесе страхотен удар в левия ъгъл, но Кобел се справи блестящо и опази вратата си.

Гостите започнаха доста офанзивно второто полувреме и бяха съставът, който повече натискаше своя съперник. В 49-та минута обаче те платиха висока цена. Хванати на контраатака топката достигна до Рейна, който с плътен шут остави Бауман безпомощен.

Хофенхайм продължи да бъде доста напорист в действията си и това даде резултат в 61-та минута. Гайгер изведе Баумгартнер по великолепен начин, остави го сам срещу вратаря и младият талант на гостите прати топката неспасяемо в далечния ъгъл на вратаря.

Радостта на Хофе обаче бе кратка. Само осем минути след изравнителния гол - Джуд Белингам овладя една избита топка и с шут от границата на наказателното поле направи резултата 2:1!

Гостите демонстрираха страхотен футбол и на два пъти се наложи Кобел да показва класата си за да опази мрежата си от втори гол.

В 87-та минута Холанд имаше прекрасна възможност да направи преднината на своите по-голяма. Той нанесе удар отдясно, но Бауман закачи топката с върха на пръстите си и спаси.

В последната минута на мача Хофенхайм успя да изравни резултата. След изпълнение на корнер играч на гостите отклони с глава и Мунас Дабур засече за 2:2.

Дортмунд обаче отговори веднага и в ответната атака напростия Холанд донесе успеха на своите. Суперзвездата на "жълто-черните" достигна до топката в наказателното поле и мощен шут едва не скъса мрежата на Хофенхайм. Този луд мач все пак завърши 3:2!

Борусия Дортмунд - Хофенхайм 3:2

Голмайстори:

1:0 - Рейна 49'
1:1 - Баумгартнер 61'
2:1 - Белингам 69'
2:2 - Дабур 89'
3:2 - Холанд 90'

Стартови състави:

Борусия Дортмунд: Кобел, Мюние, Витсел, Аканджи, Герейро, Белингам, Дауд, Рейна, Ройс, Мален, Холанд

Хофенхайм: Бауман, Анкпогума, Фогт, Пош, Раум, Гайгер, Щилер, Баумгартнер, Руди, Ларсен, Крамарич