Борусия Дортмунд удари Бешикташ с 2:1 като гост в мач от група "С" на Шампионската лига, игран на стадион "Водафон Парк".

Турците наложиха характерния си ранен домакински натиск и в шестата минута вратарят на гостуващия отбор Грегор Кобел трябваше да спасява удара на Мичи Батшуай, играл под наем (9 гола в 14 мача във всички турнири) в Дортмунд през сезон 2017/18.

Постепенно Борусия се окопити и започна да владее топката в по-голяма част от времето. При първата си акция германците изпуснаха момента, но в 20-ата минута топката посети мрежата. Джуд Белингам получи от Тома Мюние, спря си майсторски и вкара по диагонала отдясно.

Седем минути след това се стигна до нещо много рядко виждано - машината за голове Ерлинг Халанд направи невероятен пропуск. Той получи от Дониел Мален и само трябваше да намери вратата, но би силно над напречната греда. Малко след това и Марко Ройс получи златен шанс, но право в обсега на вратаря Дестаноглу.

Борусия беше много по-добър в края на първото полувреме и в добавеното му време заслужено удвои аванса си. Халанд засече във вратата на домакините, но заслугата беше изцяло на Белингам, който навърза двама футболисти на Бешикташ.

Халанд можеше да вкара още веднъж в първата третина на второто полувреме, но ударът му с глава не беше точен. Домакините създадоха опасност с центриране в пеналта и точен шут в ръцете на Кобел.

В средата на второто полувреме Халанд и Белингам матираха защитата на домакините и англичанинът финтира двама, но после би във вратаря. На отсрещната врата същото стори и Батшуай.

До края на двубоя не се случваше почти нищо интересно. Борусия пазеше силите си за следващия мач, а Бешикташ вече нямаше такива. В 88-ата минута резервата Юсуфа Мукоко прати топката в мрежата, но от нейната външна страна. След това Мюние би в ръцете на вратаря, а Кнауф уцели гредата.

Съдията Лаос бе дал 7-минутно продължение и в четвъртата от тях Монтеро вкара с глава от нищото след центриране в наказателното поле на Борусия. Високомерието на "жълто-черните" обаче не беше наказано напълно, защото турците нямаха време за нещо повече.

 

Бешикташ - Борусия Дортмунд 1:2

0:1 Джуд Белингам - 20'
0:2 Ерлинг Халанд - 45'
1:2 Франциско Монтеро - 94'